Начало ММА Масвидал продължава пропадането в ранглистата (КЛАСАЦИЯ)

Масвидал продължава пропадането в ранглистата (КЛАСАЦИЯ)

Масвидал продължава пропадането в ранглистата (КЛАСАЦИЯ)
0

Хорхе Масвидал отбеляза отстъпление в ранглистата на UFC в полусредна категория и през тази седмица. Американецът беше нокаутиран от шампиона Камару Усман в главния сблъсък на събитието UFC 261, което се проведе в края на април.

От днес Масвидал е под номер 7, което е спад с две места спрямо миналото му класиране. При предходното обновяване Масвидал изгуби 1 позиция, минавайки от 4-о на 5-о място.

Висенте Луке се възползва от това, влизайки в топ 5. Бразилецът се изкачи с 1 позиция.

Нийл Магни, който надделя над Джоф Нийл на UFC Vegas 26, също прогресира с позиция и от днес е 8-и, за сметка на Деймиън Мая, който вече е 9-и.

Други промени в топ 15 няма. Лидер, веднага след шампиона Камару Усман, е Колби Ковингтън, следван от Жилберт Бърнс и Леон Едуардс.

В дъното на класацията е изгряващата звезда на федерацията – Хамзат Чимаев, който е номер 15.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".