Начало ММА Родригес влезе в ранглистата на UFC

Родригес влезе в ранглистата на UFC

Родригес влезе в ранглистата на UFC
0

Даниел Родригес, който победи Кевин Лий с решение в един от подгряващите сблъсъци на събитието UFC on ESPN 30, влезе в класацията на най-известната ММА верига в света в полусредна категория.

От днес Родригес е под номер 15 като това е първо класиране за американеца в топ 15 в UFC. 34-годишният боец направи своя дебют за организацията през февруари 2020 година, надделявайки над Тим Мийнс със събмишън във втория рунд. От тогава насам той спечели още 5 победи и загуби само веднъж (от Николас Далби с решение).

Още четирима бойци промениха класирането си в тази категория през настоящата седмица.

Ли Жианлян, Сантяго Понзинибио, Шон Брейди и Муслим Салихов се изкачиха с по една позиция и от днес са съответно: 11-и, 12-и, 13-и и 14-и.

Няма други промени в топ 15 в полусредна категория.

Лидер, веднага след шампиона Камару Усман, е Колби Ковингтън. Той е следван от Жилберт Бърнс и Леон Едуардс. Топ 5 допълват Висенте Луке и Стивън Томпсън.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".