Начало ММА Росен Димитров с коментар за двубоя на Багата
0

Росен Димитров с коментар за двубоя на Багата

Росен Димитров с коментар за двубоя на Багата
0

Едно от големите имена на съвременната българската бойна сцена, Росен Димитров, коментира битката на неговия дългогодишен приятел и бивш съотборник Благой Иванов срещу Дерик Люис.

В студиото на Max Sport 2 трикратният световен шампион по бойно самбо направи анализ на играта на Багата, като посочи неговото израстване в техническия аспект на играта и отличната му кондиция в клетката.

„Благой печелеше този двубой, но последните 20 секунди, в които Люис атакуваше, му костваха двубоят. Той контролираше дистанцията, имаше два опита за ключ на ръката и два опита за задушаване, пласира повече удари“, заяви 36-годишният ММА пионер.

Росен добави, че на Иванов му е трябвало малко спортен шанс и късмет, за да измъкне победата. Малко след анализа му, на телефона в студиото се включи и Благой, който заяви, че се чувства ограбен от съдиите. Димитров не пропусна възможността да поздрави приятеля си и да го похвали за израстването му като спортист.

Треньорът на спортен клуб „TWINS MMA“ коментира и битката между Нейт Диаз и Масвидал, която бе спряна след третия рунд, заради огромна аркада. Според Димитров двубоят е бил спрян правилно, тъй като аркада от такъв размер може да доведе до сериозни последствия и здравословни проблеми.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.