Начало ММА Розенструик – Тибура отпадна в последния момент от UFC 273 (ВИДЕО)

Розенструик – Тибура отпадна в последния момент от UFC 273 (ВИДЕО)

Розенструик – Тибура отпадна в последния момент от UFC 273 (ВИДЕО)
0

Интригуващият сблъсък от тежка категория, който трябваше да противопостави Жаирзиньо Розенструик и Марчин Тибура, няма да се състои.

Причината е, че полският боец се е разболял и по тази причина той се оттегли от срещата. Интересното е, че въпреки това, двамата дори преминаха официалното претегляне.

Тибура се оказа 114.75 кг, а Розенструик закова 114.53 кг (220 грама по-лек).

Това е второ отлагане на срещата между двамата. Първоначално трябваше да влезнат в октагона на 26 февруари, но двубоят беше отложен за 9 април. Не е ясно дали въобще ще видим подобен сблъсък вбъдеще.

Срещата между двамата щеше да бъде много интригуваща с оглед факта, че Розенструик е под номер 8 в класацията, а Тибура е 10-и при най-тежките. Освен това и двамата са нокаутьори и завършват голяма част от двубоите си преди финалния гонг.

Розенструик има баланс от 12 победи и 3 загуби в ММА. Цели 11 срещи той е спечелил преди финалния гонг (всички с нокаут). Суринамецът подписа с UFC през 2019 година като до онзи момент нямаше поражение в 6 срещи преди това. Победи над Джуниър Албини, Ален Кроудър, Андрей Арловски и Алистър Овърийм в рамките на едва една година, вкараха боеца сред най-добрите в категорията. 2020 година обаче стартира с първо поражение при професионалистите – загуба с нокаут след едва 20 секунди от Франсис Нгану, но през август Розенструик надделя над Жуниор дос Сантос с технически нокаут във втория рунд. Миналият сезон не беше от успешните за него след като записа поражения от Сирил Ган през февруари, успех над Аугусто Сакай и втора загуба за губата – от Къртис Блейдс.

Марчин Тибура има баланс от 22 успеха и 7 поражения в ММА. Той е спечелил 15 срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 6 след събмишън). Последните години не бяха най-успешните за поляка, който имаше 2 победи и 3 загуби от 2018 година до края на 2019 година. Трите поражения са от Дерек Люис, Шамил Абдурахимов и Аугусто Сакай като всичките са с нокаут.

От 2020 година насам обаче Тибура е във вихъра си като за по-малко от 10 месеца съумя да запише 4 поредни понеди – над Сергей Спивак, Максим Гришин, Бен Ротуел и над Грег Харди, с което влезе в топ 15 при най-тежките в UFC.

През миналия юни серията продължи и с успех над Уолт Харис с технически нокаут в първия рунд, но устремът беше спрян в края на октовмри от Александър Волков на събитието UFC 267.