Начало ММА Руска ММА звезда алармира: Скоро няма да виждаме Емелианенко

Руска ММА звезда алармира: Скоро няма да виждаме Емелианенко

Руска ММА звезда алармира: Скоро няма да виждаме Емелианенко
0

Голямата руска бойна звезда Александър Шлеменко е сериозно обезпокоен за състоянието на своя съименник Александър Емелианенко.

За никого не е тайна, че трикратният световен шампион по бойно самбо в абсолютната дивизия и три пъти номер 1 на Русия по бойно самбо, има сериозни проблеми с алкохола. В интервю за „Boxing TV“ в YouTube обаче Шлеменко алармира, че състоянието на по-малкия брат на Фьодор Емелианенко драстично се влошава.

„Той се нуждае от помощ. Струва ми се, че още няколко месеца и повече няма да се виждаме с Александър. Съдейки по състоянието му, той дори не може да ходи“, посочва бившият шампион на „Белатор“ в средна категория.

Коментарът идва, след като Александър Емелианенко се появи на снимачната площадка на „ХукВам“ преди няколко дни и видимо едва движеше краката си. Освен това, той имаше много синини по лицето си, които може и да се от спаринг. Емелианенко се подготвя за боксовия мач срещу Вячеслав Дацик, който трябва да се проведе през септември в „Арена VTB“ в Москва.

38-годишният Шлеменко казва, че е не е близък с Емелианенко и затова обръща специално внимание към именития му брат, който да окаже помощ.

„За съжаление не съм му приятел и не мога да му помогна. Затова бих искал да се обърна към неговите приятели, към брат му, може би защото не можеш да оставиш човек – бих искал да му помогнат“, казва още руснакът.

Шлеменко предполага, че именно братските взаимоотношения са причина за проблемите на Александър.

„Не знам какви са отношенията им един с друг, но определено Фьодор носи отговорност. Те са една кръв. Ако имах брат, щях да се държа по различен начин. Фьодор се държеше по този начин, но не мога да го съдя, защото има ситуации, когато е невъзможно да се направи нещо. Това не е болест, защото болестта се лекува и тук трябва да вземете строги радикални мерки“, казва още ММА боецът.