Начало Граплинг и BJJ Даниел Кели – красавицата, която пробива в ONE FC

Даниел Кели – красавицата, която пробива в ONE FC

Даниел Кели – красавицата, която пробива в ONE FC
0

Набиращата все по-голяма популярност верига за бойни спортове ONE FC привлече някои от най-добрите граплъри и състезатели по бразилско джу джицу в редиците си. Сред имена като Маркус Алмейда, Гари Тонън, Тай и Кейд Рутоло, и Майки Мусумеци, това и на красавицата Даниел Кели изпъкна. Носителката на черен колан по бразилско джу джицу дебютира по впечатляващ начин в организацията и прикова погледите не само с привлекателния и външен вид, но и с умения.

На събитието „ONE X“ през март тя сътвори зрелищен граплинг двубой с дългогодишната професионална ММА състезателка Мей Йамагучи. Срещата беше толкова добра, че гарантира на Кели бонус от 50 000 долара, а новината за бонуса след сблъсъка накара Кели да изгуби контрол над емоциите си и да се разплаче.

За да стигне до клетката на ONE FC, 27-годишната Кели е доказвала уменията си и на някои от най-елитните граплинг формати като „EBI“, „Who`s Number One“ и квалификациите на „Abu Dhabi Combat Club“.

Тя може да се похвали и с победа над настоящата шампионка в UFC в категория „сламка“ Карла Еспарза, както и над друга състезателка в най-престижната ММА организация в света – Синтя Калвило.

Кели е родена във Филаделфия и е състезателка на американската школа „Silver Fox“. Тя е позната като експерт на ключовете на краката и състезател предимно в стила „No Gi“ (без кимоно), но има успехи и с кимоното.

Кели разказва, че мотивацията и да се захване с бойни спортове идва от това, че като ученичка е имала проблеми в училище с други деца, които са опитвали да я тормозят физически.

„За първи път се сбих в седми клас. Тъкмо Интернет ставаше популярен и някой беше пуснал слух за мен в социалните мрежи. Не си спомням за какво беше, но аз съм много тихо дете и беше пълна лъжа. Спомням си, че друго момиче се опита да ме бутне в коридора и затова започнах да действам инстиктивно и приложих това, което съм учила в тренировките по бразилско джу джицу и борба. Атакувах я с бързо събаряне, качих се на гърдите и и започнах да я налагам. Имах проблеми с учителите след този случай, но пък баща ми ме заведе на увеселителен парк и ми взе сладолед“, споделя Кели в интервю за jiujitsutimes.com.

Пред американски медии тя също е разкривала, че има желание да се пробва и в професионалния ММА. Тя е категорична, че ако започне пътя си в смесените бойни изкуства, то той със сигурност ще бъде в ONE FC.

„Много харесвам как Чатри Ситиодтонг (президент на ONE FC) се държи с бойците и граплърите. Това ме мотивира да подпиша с неговата организация и да представям спорта ми в клетката. Другите вериги се концентрират върху обидите между бойците, но тук не е така“, допълва Кели.

Към момента Кели няма насрочен двубой и се е отдала на преподаване и водене на семинари в различни академии в САЩ. Очакванията са, че следващата и среща отново ще е в клетката на ONE FC.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".