Начало ММА Дейна Уайт впечатлен от грузинец
0

Дейна Уайт впечатлен от грузинец

Дейна Уайт впечатлен от грузинец
0

Президентът на UFC Дейна Уайт определено е фен на грузинеца Джига Чикадзе. 

Миналата събота на събитието UFC Vegas 13 бившият състезател на GLORY приключи Джейми Симънс с брилянтен хай-кик и комбинация от удари на земята. Това беше негова пета поредна победа в UFC. След битката грузинският боец заяви, че е готов да се бие на 5-ти декември, което със сигурност се харесва на Дейна Уайт.

„Момчето е много добро. Каза, че иска да се бие през декември. Харесва ми тази нова генерация от убийци, които искат да се бият постоянно“, заяви Уайт на пресконференцията след последната галавечер на UFC.

Желанието на Чикадзе да се завърне бързо в клетката наподобява много на стила на Хамзат Чимаев. По-рано тази година Чимаев изигра две срещи за десет дни в две различни категории. Третата му победа в организацията му осигури битка с третия в ранглистата при 77-килограмовите Леон Едуардс. Двамата ще премерят сили на 19-ти декември.

Единствените бойци в UFC с четири двубоя през 2020-та са Джига Чикадзе и Кевин Холанд. Последният има насрочен двубой за 5-ти декември срещу Джак Хермансон. Все още не е ясно, дали Чикадзе ще получи още една битка преди края на годината.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".