Начало ММА Когато Брус Бъфър се сби с ММА боец в асансьор
0

Когато Брус Бъфър се сби с ММА боец в асансьор

Когато Брус Бъфър се сби с ММА боец в асансьор
0

Едно от най-разпознаваемите имена в световния ММА е Брус Бъфър. Не, той не е шампион или треньор на някой страхотен боец в този спорт, а човекът, който изкарва прехраната си с обявяването на бойците в клетката. Ч0векът, чиито глас е звучал на най-големите събития на UFC – Брус Бъфър.

Харизматичният водещ в октагона разкрива история от зората на „модерните“ години на UFC в началото на новия век. Той разказва как се е сбил с бившия боец на UFC в полусредна категория Франк Триг в асансьор, докато президентът на организацията Дейна Уайт е бил там.

„Бяхме отседнали в „Hard Rock“ за едно от събитията ни. След края му се качих в стаята на Майк Голдбърг (бивш коментатор на UFC) и Франк Триг беше там. Бяхме си приятели! Решихме да излезем да вечеряме и да отидем в някой клуб. Когато влезнахме в асансьора Дейна Уайт беше там с неговия богигард. Аз много обичам часовници. Видях, че Дейна има много готин часовник и му казах, че неговия много ми харесва. От нищото Франк ме удари в гърлото с китка. Обърнах се към него и го попитах защо ме удари“, разказва Бъфър в сериите „Fight Lore“ на UFC.

Франк Триг споделя, че тогава е искал да говори с Дейна Уайт за повишение и е сметнал, че включването на Бъфър в разговора е попречило на преговорите му. Поради тази причина той го е ударил в гърлото и му казал да не го прекъсва.

Триг ми каза грешното нещо. Попита ме какво ще направя по въпроса. Аз реагирах инстиктивно и го ударих два пъти в лицето. Започнахме да се удряме здраво. Изкачихме се десет етажа с асансьора! През всичкото това време ние разменяхме удари, а той дори ме удари в слабините с коляно. Дейна просто стоеше до стената на асансьора. Бях прекалено фокусиран в боя и не го видях. Тогава вратите се отвориха. Вдигнах ръце и казах на Франк, че боят е приключил. Погледнах надолу и цялата ми тениска беше в кръв, а единият ми палец беше порязан много тежко. Можех да видя костта си“, допълва Бъфър.

Можете да видите историята илюстрирана с анимации в това забавно видео на UFC:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".