Начало ММА С коя битка бихте представили ММА на свой приятел?

С коя битка бихте представили ММА на свой приятел?

С коя битка бихте представили ММА на свой приятел?
1

Смесените бойни изкуства или още ММА са бързоразвиващ се спорт. Дисциплината не спира да покорява непознати земи. Говори се, че дори скоро ще бъде добавена към Олимпийските игри.

Битките по правилата на ММА предлагат атракция на феновете и затова са толкова популярни. Най-комерсиалната организация е UFC, малко вероятно е да не сте я чували.

Феновете на шоуто следят с интерес итригата за титлите в различните категории и често съветват кой да бъде следващият претендент. Ако трябва да представите на ваш приятел спорта, но само с една битка, коя бихте избрали?

Ето и нашите предложения.

Конър Макгрегър – Нейт Диаз 2

Мачът е на UFC 202 през август 2016 година. Нейт отказа шампионски битки, за да изчака ирландеца, след като реваншът им беше отменен (трябваше да бъде на UFC 200). Диаз взе правилното решение, защото двамата сътвориха вечна класика.

Американецът беше спечелил първата среща, но имаше куража да даде реванш на именития си съперник. Тогава с „риър нейкед чоук“ задуши Конър и постави началото на голямата им вражда.

Роби Лоулър – Рори Макдоналд 2

Още един евъргрийн в смесените боеве. Този мач в полусредна категория за мнозина е и най-великият изобщо. Проведе се на UFC 189 през юли 2015 година. Рори беше със статистика 18-2 и го сочиха за фаворит срещу Лоулър, който по това време имаше 25 успеха и 10 поражения.

Двамата забравиха тотално за защитния елемент от играта, щом влязоха в клетката. Сблъсъкът им се превърна в кървава баня и ще се помни още дълго.

Джон Джоунс – Александър Густафсон

Първата им среща в октагона беше на UFC 165 през септември 2013 година. Пет рунда страхотен екшън. Съперниците имаха само по една загуба и се срещнаха в отлична форма. „Боунс“ вече беше наредил 18 победи на сметката си, а Густафсон – 15. Очакванията бяха за лесна победа за боеца от Албакърки, но скандинавецът не беше излязал да прибере големите пари и да падне безславно.

За коя велика ММА битка се сещате Вие?

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Comment(1)

  1. Майкъл чандлър – еди алвъреш 1

Comments are closed.