Начало ММА САЩ не даде виза на UFC шампионка

САЩ не даде виза на UFC шампионка

САЩ не даде виза на UFC шампионка
0

В доста неприятна ситуация попадна шампионката на UFC в категория сламка – Вейли Жанг (20-1).

В края на август 30-годишната китайка победи Джесика Андраде пред родна публика и моментално се превърна в една от най-големите звезди в държавата си.

Това, разбира се, бе повече от чудесна новина за Дейна Уайт и компанията, защото пред тях се отвори необятният китайски пазар, който може да генерира нечовешки печалби. Моментално започнаха уговорки за следващ мач на Жанг в САЩ, но плановете за първа защита в Щатите може и да претърпят крах заради неочакван удар. Вчера самата азиатка се оплака в социалните мрежи, че не е била одобрена за американска виза.

„Отново не получих американска виза и не знам защо. Да не би да кандидатствам за грешната виза? Или може би е защото съм сама жена? Или пък интервюиращият е в лошо настроение? Надявам се всичко да се разреши, за да мога да посетя новите си приятели и фенове в САЩ“, написа шампионката.

Отношенията между САЩ и Китай не се радват на най-добрите си дни.

От седмица насам Националната Баскетболна Асоциация е в центъра на огъня заради изказване на генералния-мениджър на Хюстън Рокетс, който публично обяви подкрепата си към протестиращите в Хонконг. Това вбеси китайското правителство, което отмени плануваните приятелски срещи между НБА отбори, които трябваше да се изиграят в Шанхай.

Снимка: БТА (Преждевременно сваляне на огромен плакат в Шанхай)

На помощ на Жанг се притече една от кандидатките за президент на САЩ – Тулси Габард, която е влязла в контакт с мениджъра на шампионката и е обещала да съдейства за решаването на проблема.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.