Начало ММА Хабиб от Русия: UFC търси друг съперник на Фъргюсън
0

Хабиб от Русия: UFC търси друг съперник на Фъргюсън

Хабиб от Русия: UFC търси друг съперник на Фъргюсън
0

Хабиб Нурмагомедов шокира феновете на смесените бойни изкуства по цял свят с признанието, че може и да не участва в основния двубой на UFC 249.

В него шампионът на най-престижната верига за ММА в лека категория трябва да се изправи срещу Тони Фъргюсън, като първоначално шоуто трябваше да се състои в Ню Йорк, но заради коронавируса в момента му се търси друго място. Слуховете упорито твърдяха, че това място е Абу Даби, като Нурмагомедов напусна САЩ, където се подготвяше, и се прибра в Русия. Първоначално се смяташе, че го е направил за да е по-близо до евентуалната дестинация на двубоя, но в разговор с феновете на живо в Instagram „Орела“ направи шокиращо признание.

„Тренирахме в „АКА“ без никаква информация за мача, къде и как ще се проведе. От UFC ни казаха, че 100% няма да е в САЩ. Казаха, че на 99% е сигурно, че ще е в Емирствата, в Абу Даби. След като говорихме с тях се качихме на самолета за Емирствата, месец преди мача. Не помня точната дата, 19 или 20 март. Трябва да проверя. Но, когато кацнахме там, разбрахме, че ще затворят всички граници. И никой няма да може да влезе в страната, освен местните. Така че отлетяхме за Русия. В момента съм в Дагестан и всеки ден тренирам. Макар и да не знам за какво. Защото, когато дойдохме тук, разбрахме, че и тук затварят границите, както в САЩ, в Емирствата, навсякъде. Целият свят е под карантина. Сега чувам, че търсят нов съперник на Тони, защото той е в Щатите, а аз съм в Русия. Но не съм тук по своя воля. От UFC ме увериха, че мачът няма да е в САЩ и, дори и да не е в Обединените арабски емирства, ще е от тази страна на Атлантическия океан. Обсъдихме всичко с UFC. По това време вече бях прекарал 5 седмици в тренировки в „АКА“. Сега нямам представа какво се случва. Наистина е трудно да се подготвям и да влизам в категорията докато целият свят е в изолация и не съм сигурен за какво тренирам. Но не за пръв път съм изправен пред препятствия в кариерата си“, разказа Нурмагомедов.