Начало ММА Сблъсъкът Люис – Дюкас оглави събитие на UFC

Сблъсъкът Люис – Дюкас оглави събитие на UFC

Сблъсъкът Люис – Дюкас оглави събитие на UFC
0

Дерек Люис ще спори в октагона срещу Крис Дюкас в главния сблъсък на събитието UFC Fight Night 200, което ще се проведе на 18 декември. Двубоят ще бъде в тежка категория. Люис се намира на 3 позиция в класацията при най-тежките, докато Дюкас е под номер 10.

Люис има баланс от 25 победи и 8 загуби в ММА. Той е спечелил цели 21 срещи преди финалния гонг (20 с нокаут и 1 след събмишън). 36-годишният боец има дълъг стаж в UFC като той датира от април 2014 година. За това време Люис е изиграл 22 срещи, печелейки 16 от тях. „Черния звяр“ се намираше в страхотна серия от 4 поредни успеха, която стартира с противоречива победа над Благой Иванов на UFC 244, състояло се на 2 ноември 2019 година. Последваха успехи и над Илир Латифи, Къртис Блейдс и Алексей Олейник, но в началото на август Люис беше отказан в третия рунд от новата звезда в тежка категория – Сирил Ган. Двубоят беше за междинния пояс на UFC в тежка категория.

Крис Дюкас е с баланс от 12 успеха и 3 поражения в ММА. Цели 11 срещи той е спечелил преди финалния гонг (всички с нокаут). Американецът няма загуба, откакто е част от UFC. 32-годишният боец се намира в серия от 5 поредни спечелени срещи, 4 от които в най-известната верига за смесени бойни изкуства в света. В дебюта си за компанията, състоял се през август 2020 година, Дюкас отказа в края на първия рунд Паркър Портър. По-малко от 2 месеца по-късно той нокаутира след само 45 секудни Родриго Нашименто. Този февруари в „негова жертва“ се превърна и Алексей Олейник, а преди дни Дюкас ликува и с успех над Шамил Абдурахимов с технически нокаут във втория рунд.