Начало ММА Съдията провали скучната битка между Гомис и Гемури

Съдията провали скучната битка между Гомис и Гемури

Съдията провали скучната битка между Гомис и Гемури
0

Главният съдия на срещата между Уилям Гомис и Янис Гемури на UFC в Париж – Лоик Пора, опорочи и без друго скучната среща между двамата французи, обявявайки нокаут в средата на третия рунд, след като видимо имаше удар в слабините срещу Гемури.

Двамата бойци едва не ни приспаха с единичните си ритници през краката в хода на почти целия мач, но все пак Гомис натрупа известен аванс, защото повечето от опитите му намериха целта (62%). Един от тези ритници се озова в близост до чашката през първия рунд и бе даден кратък таймаут. При втората подобна ситуация обаче Пора реши, че кракът е намерил корема на Гемури и прикани двамата да продължат, но Янис вече бе дал гръб и след няколко секунди остана шокиран, като видя как арбитъра размахва ръце пред лицето му.

Ситуацията е MMA повторение на инцидента отпреди седмица, когато Олександър Усик получи 5 минути, за да се възстанови след един ъпъркът на Даниел Дубоа именно в областта на чашката. Дебатът там все още не е приключил в публичното пространство, но нашето мнение е, че Луис Пабон тогава все правилното решение. Днес обаче Лоик Пора сгреши и вместо да даде време за възстановяване, той реши, че е видял достатъчно.

Уилям Гомис заяви след срещата, че знае какво прави в октагона и е съгласен с решението, но също така посвети успеха на своя сънародник, към когото прояви уважение и преди двубоя.