Начало ММА Седрик Думбе допусна първа загуба заради… трънче в палеца (ВИДЕО)

Седрик Думбе допусна първа загуба заради… трънче в палеца (ВИДЕО)

Седрик Думбе допусна първа загуба заради… трънче в палеца (ВИДЕО)
0

Един от най-обичаните френски MMA бойци – Седрик Думбе (5:1), допусна първата си кариерна загуба в клетката на PFL по възможно най-нелепия начин, който можем да си представим. Съдията на срещата – Марк Годарт, обяви технически нокаут в третия рунд, за да вдигне ръката на Байсангур Чамсудинов (8:0), след като Думбе на два пъти му посочи, че иска таймаут заради трънче в палеца.

Седрик спря да се бие в даден момент и поиска Годарт да погледне състоянието му. Арбитърът погледна и на мига обяви, че няма нарушение на правилата, което да изисква медицински таймаут, защото става въпрос за самонараняване от страна на единия от бойците. Французинът опита да продължи, но тогава опонентът му го запита, защо не се бие, а той започна да обяснява и на него, че има трънче в пръста на левия си крак. Тогава повторно се обърна към рефера и така го принуди да спре битката и да обяви технически нокаут.

Последваха куп протести от ъгъла на Седрик Думбе, защото той твърди, че е искал да продължи да се бие. Факт е обаче, че той на два пъти потърси помощ от съдията и така му даде всички основания, за да спре срещата.

Чамсудинов призна, че не е искал да побеждава по този начин. Освен това той изглежда държеше нещата под контрол, защото със сигурност граплингът му спечели първия рунд, а във втория силите бяха изравнени.

В крайна сметка Седрик Думбе трябваше да разочарова онези 20 хил. души, които изкупиха всички билети за галата в Париж в рамките само на ден, за да го подкрепят. Публиката се постара да създаде страхотна атмосфера, но разочарованието накрая опорочи този спортен празник.