Начало ММА Сехудо осмива Дейна Уайт. Шефът на UFC му отвърна: Ти се пенсионира

Сехудо осмива Дейна Уайт. Шефът на UFC му отвърна: Ти се пенсионира

Сехудо осмива Дейна Уайт. Шефът на UFC му отвърна: Ти се пенсионира
0

Бившият световен шампион на UFC в две категории Хенри Сехудо сериозно се обиди на Дейна Уайт. Президентът на най-популярната ММА верига в света отказа на 34-годишния боец да се изправи срещу Александър Волкановски.

Сехудо се самопредложи да замести контузения Макс Холоуей, но шефът на UFC предпочете Чан Сун Юн. Така сблъсъкът между шампиона в категория „перо“ и „Корейското зомби“ е официално насрочено за 9-ти април.

„Очевидно се страхуваш“ – изригна бесният Сехудо към Дейна Уайт.  

„Значи, ако бях руса със сини очи или канадка с акцент, може би щеше да ми дадеш шанс за титла? Защитих и двете си титли, за разлика от Джордж Сейнт-Пиер. Тръгнах си от върха още на следващия ден, за да дам шанс на останалата част от дивизията. Очевидно се страхуваш, че ще спечеля Дана Уайт!“, написа трикратният шампион в Twitter.

Очаквано отговорът не закъсня. Уайт даде обяснение за решението си да избере четвъртият в ранглистата на дивизията Чан Сун Юн.

„Сехудо се пенсионира. Той е извън играта от години и сега иска да влезе и да се бие с Александър Волкановски? Имаме момчета като Зомбито, Джош Емет и Чикадзе. Всички те се бият три пъти годишно, пробивайки си път нагоре. Ако Сехудо смята, че може да се оттегли и след това да се върне и да пререди всички на опашката и да се бори за титлата, в която и да е тегловна категория, тогава мога да му кажа, че не става така“, обясни Дейна Уайт в интервю за BT Sport.

Сехудо прие още по-лично думите на Уайт и отново го осмя, намействайки други „любимци“, като Конър Макгрегър.

„Дейна, имах нужда от почивка. Честно казано, ставаше скучно да бия Ти Джей Дилашоу за по-малко от минута и Доминик Круз за 2. Ожених се, роди ми се дете и сега съм подмладен. Искам да съм 4-кратен шампион. Ако набия стар човек в бар и се науча да играя ривърданс (б.р. – традиционен ирландски танц), ще ми дадеш ли шанс?“, използва отново своя профил Сехудо.

Двубоят за титлата в „перо“ ще бъде главно събитие на турнира UFC 273, който ще се проведе на 9 април в Бруклин.