Начало ММА Сехудо: Печеля трета титла и ставам легенда
0

Сехудо: Печеля трета титла и ставам легенда

Сехудо: Печеля трета титла и ставам легенда
0

Бившият шампион в две категории на UFC Хенри Сехудо изглежда няма намерение да се застоява дълго извън клетката и отново обяви намерението си да атакува пояса в трета различна дивизия.

След като освободи тези в „муха“ и „петел“ с оттеглянето си от спорта преди май, сега американецът е готов да се завърне при предложение да се бие за титла. Такова желание не липсва от страна на Александър Воклановски, който държи пояса в „перо“, а Сехудо вижда мач срещу него като възможност да се циментира на върха на смесените бойни изкуства за всички времена.

„Имам усещането, че ако спечеля трети пояс от UFC, то това ще ме циментира като най-великият боец за всички времена в смесените бойни изкуства. Защото никой друг няма да може да го повтори, само аз“, заяви „Трипъл Си“.

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES – JULY 12: (L-R) Alexander Volkanovski of Australia punches Max Holloway in their UFC featherweight championship fight during the UFC 251 event at Flash Forum on UFC Fight Island on July 12, 2020 on Yas Island, Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC)

В търсене на провокация, или от обективна гледна точка, Сехудо се заяде с Волкановски и заяви, че според него той не е трябвало да печели мача срещу Макс Холоуей на UFC 251.

„Мисля, че Холоуей спечели този мач. Човече, той нямаше късмет. Очаквах победа за Волкановски, защото смятам, че ще ми е по-удобен съперник. Съвсем малко е по-висок от мен, така че ще е по-добре за мен, ако някога се бием. Ако не го е страх да подпише проклетият договор“.