Начало ММА Сехудо посочи наследник на Хабиб

Сехудо посочи наследник на Хабиб

Сехудо посочи наследник на Хабиб
0

Бившият шампион на UFC в две тегловни категории, американецът Хенри Сехудо вярва, че Хабиб Нурмагомедов, член на Залата на славата на UFC, има свой наследник в лицето на подвизаващия се под номер две в полусредна категория (до 77 кг.) Белал Мухамад.

Току-що разбрахме, че Белал Мухамад и Леон Едуардс ще се бият на UFC 300. Това ще бъде страхотна конкурентна битка. Имайки предвид как Белал Мохамад победи Гилбърт Бърнс, заключавам, че той е постигнал по-добър боен стил. Нека го кажа така: човекът, който най-много прилича на Хабиб Нурмагомедов, е Белал Мухамад. Те се движат, тичат и нанасят удари по един и същи начин. Те правят еднакви финтове с предната ръка, за да получат в крайна сметка тейкдаун,” сподели Сехудо, цитиран от MMA News.

Да припомним, че Хабиб участва в 29 битки по време на кариерата си в MMA. Нурмагомедов излезе победител от всяка от тези битки. 13 победи бяха спечелени в промоцията на Дейна Уайт. Последната му битка беше конфронтация с американския представител Джъстин Гетджи.

Битката им се проведе през октомври 2020 г. на турнира по смесени бойни изкуства UFC 254. Руснакът спечели с триъгълно задушаване във втория рунд.

тагове: