Начало ММА Шампион поиска нова категория, за да се завърне в UFC
0

Шампион поиска нова категория, за да се завърне в UFC

Шампион поиска нова категория, за да се завърне в UFC
0

Бившият шампион на UFC в полусредна категория Джони Хендрикс е готов за завръщане в най-престижната верига за ММА, но само ако бъде въведена нова категория.

36-годишният американец се „пенсионира“ от смесените бойни изкуства със загуба от Пауло Коста през 2017 г., а година по-късно загуби и в боксов мач с голи ръце. Пред BJPenn Хендрикс разкри, че поддържа форма и има желание отново да влезе в клетката, но само при условие, че от UFC организират нова дивизия.

„Знам, че повече не мога да вляза в 77,1 кг, тялото ми се е „изключвало“ прекалено много пъти. В момента вдигам тежести и поддържам форма, тренирам моите момчета. Но ако официално направят супер полусредна категория (79,4 кг), веднага ще се включа и ще се бия отново. Прекалено съм нисък за средна категория. Бих се справил прилично там, но трябва внимателно да си избера съперника. Но няма да мога на 77,1 кг. Все още съм само на 36 години. Продължавам да тичам по 2 мили. Не съм далеч от формата, в която бях като боец. Ако оформят нова дивизия – дайте ми 3 месеца и ще съм готов за бой“, каза Хендрикс.