Начало ММА Шампионска битка между непобедени бойци ни очаква в ACA

Шампионска битка между непобедени бойци ни очаква в ACA

Шампионска битка между непобедени бойци ни очаква в ACA
0

Магомедрасул Хасбулаев ще защитава пояса си на шампион в категория „перо“ на Absolute Championship Akhmat (ACA) срещу Алихан Сюлейманов на събитието ACA 138, което ще се проведе на 27 март в Санкт Петербург. Двамата бойци нямат загуби, откакто са част от веригата.

Хасбулаев има баланс от 34 победи и 8 загуби в ММА. Цели 26 срещи той е спечелил преди финалния гонг (10 с нокаут и 16 след събмишън). Преди време той спечели турнир в Bellator. От 2019 година е част от ACA като за това време постигна 5 успеха в 5 срещи, печелейки и шампионския пояс. През миналия сезон той надделя над Фелипе Фрош със събмишън в четвъртия рунд, а след това разби и Рамазан Кишев с технически нокаут в третия рунд.

Алихан Сюлейманов е с баланс от 14 победи и 2 загуби в ММА. Той е спечелил 10 срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 1 след събмишън). 27-годишният чеченец е откритие на организацията. Той има 6 успеха от 6 срещи, откакто се преименува ACB в ACA. Впечатляващи са последните му две години в компанията – 4 успеха, 3 от които той приключва в първия рунд и 1 сблъсък – във втория. За последно Сюлейманов влезе в клетката през миналия септември когато събмитна в края на началния рунд Леонардо Лимбергер на събитието ACA 129.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".