Начало ММА 10 години от дебюта на Хабиб в UFC (ВИДЕО)

10 години от дебюта на Хабиб в UFC (ВИДЕО)

10 години от дебюта на Хабиб в UFC (ВИДЕО)
0

Хабиб Нурмагомедов припомни на себе си и феновете една паметна дата в неговата кариера – дебюта си в най-известната ММА верига в света – UFC.

На 20 януари 2012 година дагестанският боец разбива Камал Шалорус от Иран със събмишън в третия рунд на събитието UFC on FX 1.

От тогава насам всичко е една велика история.

„…През 2012 г., направих своя дебют в най-добрата лига в света. По това време изглеждаше невъзможно да станеш боец ​​от Русия в UFC. Преди мен нямаше руски боец в UFC за период от 10 години.

Имаше огромен натиск върху мен, в самия октагон никога не се бях борил или тренирал преди, дори не бях виждал октагона на живо. Преди това се състезавах само на тепиха или на ринга. Спомням си, когато трябваше да отлетя за дебютната му битка, баща ми ми каза: Какво си мислиш? Че ще ти е лесно там, или си мислеше, че чакаш за това толкова дълго време. Ти си един от 600-те вписани бойци в тази лига. Ако искаш да станеш най-добрият, трябва да тренираш, да се надяваш и да издържиш.

Когато баща ми ми каза тези думи, си помислих: Няма да му кажа нищо, ще дойде времето и просто ще му покажа на практика докъде смятам да стигна.

Бях невероятно енергичен и мотивиран. Всичко, което правех в спорта, беше насочено преди всичко към бащата, винаги съм искал да му докажа, че мога да стана най-добрият“, разкри „Орела“ в профила си в Instagram.

Впоследствие Хабиб Нурмагомедов се превърна в абсолютен шампион на UFC в лека категория като беше избран и за спортна звезда на годината от авторитетната медия BBC.

Непобеденият боец се оттегли от активния спорт през 2020 година.

В последния си сблъсък в октагона, в главния двубой на събитието UFC 254, „Орела“ надделя над Джъстин Гейджи с армбар във втория рунд. По този начин той обедини титлите в лека категория, а след сблъсъка избухна в сълзи в средата на октагона, след което обяви своето пенсиониране.

Хабиб държеше титлата при най-леките в UFC общо 932 дни.

В най-известната ММА верига в света той спечели 13 срещи от 13, а в социалната мрежа Instagram, Нурмагомедов е на първо място по популярност в Русия с рекордните 32.5 милиона полседователи.

Общият му баланс в професионалната кариера в смесените бойни изкуства е 29 успеха от 29 срещи. Цели 19 от тях той постигна преди финалния гонг (8 с нокаут и 11 след събмишън).