Начало ММА Хабиб си припомни спечелването на титлата в UFC (ВИДЕО)

Хабиб си припомни спечелването на титлата в UFC (ВИДЕО)

Хабиб си припомни спечелването на титлата в UFC (ВИДЕО)
0

Хабиб Нурмагомедов, който приключи без загуба своята славна ММА кариера, си припомни спечелването на титлата в лека категория в UFC. Това се случи на 7 април 2018 година когато дагестанският боец победи с единодушно съдийско решение Ал Якуинта в главния сблъсък на събитието UFC 223.

Преди 3 години победих Ал Якуинта с 50:43 и спечелих титлата. В седмицата преди галата не успяха да намерят нов съперник за мен в лека категория. Предложиха ми 5 различни най-високо класирани противници, но всички имаха различни извинения. Само Ал Якуинта прие. В този момент бях със статистика:  25:0, с 9:0 в UFC като Дейна Уайт ми каза, че ако не намерим никого, все пак ще ми дадът тази титла за постиженията, който съм направил в този спорт“, написа Нурмагомедов в профила си в Instagram.

 В последния си сблъсък в октагона, в главния двубой на събитието UFC 254, „Орела“ надделя над Джъстин Гейджи с армбар във втория рунд. По този начин той обедини титлите в лека категория, а след сблъсъка избухна в сълзи в средата на октагона, след което обяви своето пенсиониране.

Нурмагомедов държа титлата на UFC в период на 3 години. В най-известната ММА верига в света той спечели 13 срещи от 13.

Освен, че записа общо 29 успеха в 29 срещи (8 с нокаут и 11 след събмишън), дагестанецът се превърна и в първият представител на „Сборная“, изкачил се до първата позиция в най-престижната ранглиста на UFC – „pound for pound“.