Начало ММА Коронавирус отложи сблъсък от UFC Vegas 23

Коронавирус отложи сблъсък от UFC Vegas 23

Коронавирус отложи сблъсък от UFC Vegas 23
0

Двубоят между Алисхаб Кизриев и Кайл Дюкас, който беше част от събитието UFC Vegas 23, пропадна. Сблъсъкът трябваше да бъде в средна категория. Причината е, че някой от двамата бойци е дал положителна проба за коронавирус. Все още не е ясно кой е той. От най-известната ММА организация обявиха, че сблъсъкът между тях остава, но ще бъде пренасочен за друга дата.

Това щеше да бъде дебют за руснака Алисхаб Кизриев в UFC. Славянският боец трябваше да се срещне с Уелингтън Търман през февруари, но двубоят му и тогава пропадна.

Руснакът Кизриев има баланс от 13 победи и нито една загуба в ММА. Той е спечелил цели 9 срещи преди финалния гонг (5 с нокаут и 4 след събмишън). 30-годишният боец стартира професионалната си кариера през 2014 година, нокаутирайки Марат Голомов. Последва период в „M-1 Global“, „EFN“и „FNG“, а през 2020 година впечатли на „Претендентските серии на Дейна Уайт“, записвайки успех над Енрике Шигемото със събмишън за само 50 секунди битка. Тази победа му спечели договор с UFC.

Кайл Дюкас е с баланс от 10 успеха и само 1 поражение в ММА. 27-годишният американец е спечелил цели 8 срещи преди финалния гонг (всички със събмишън). Дюкъс не помни с добро своя дебют в UFC. Той загуби за първи път в професионалната си кариера при първото си влизане в октагона – неуспех с единодушно съдийско решение от Брендън Алън на UFC on ESPN 12. В края на ноември, той се върна към победите, надделявайки над Дъстин Столцфус на UFC 255.