Начало Борба Още 36 квоти в борбата ще бъдат разиграни за Игрите в Токио

Още 36 квоти в борбата ще бъдат разиграни за Игрите в Токио

Още 36 квоти в борбата ще бъдат разиграни за Игрите в Токио
0

Между 9 и 11 април ще бъдат разиграни още 36 квоти в борбата за Игрите в Токио, които ще се проведат през това лято. От днес в старата столица на Казахстан – Алмати стартира Азиатската олимпийска квалификация. По две визи ще бъдат спечелени във всяка една от категориите (18 категории – във всеки един стил по 6).

21-годишната Юи Сусаки, която е двукратна световна шампионка за жени в категория до 48 кг. и до 50 кг., ще се опита да спечели участие на „домашните“ Олимпийски игри.

Арменецът Арам Варданян, който вече се състезава за Узбекистан, ще се опита да спечели олимпийска квота в категория до 67 кг. в класическия стил. Той е настоящ сребърен медалист от последното Световно първенство, провело се именно в Казахстан през 2019 г., но в неолимпийската категория – до 72 кг. при класиците.

Сребърният медалист в категория до 55 кг. при класиците от Световното първенство по борба, провело се в унгарската столица Будапеща през 2018 година – Жоламан Шаршенбеков ще опита да класира Киргизстан на Игрите в Токио – в олимпийската категория – до 60 кг.

Иляс Бекбулатов, който е европейски шампион за Русия в категория до 65 кг. в свободния стил от шампионата на Стария континент, провел се в Нови Сад, Сърбия, ще се опита да спечели квота за Узбекистан.

Азиатската олимпийска квалификация по борба е предпоследна стъпка за спечелване на квоти за Игрите в Токио.

Между 6 и 9 май София ще домакинства Световната олимпийска квалификация по борба. Там, всички борци, които не са спечелили квоти от Световното първенство през 2019 година (по 5 във всяка категория) и от континенталните квалификации (Европа, Азия, Африка и Океания, Панамерика – Северна и Южна Америка ) ще получат последен шанс. Само финалистите във всяка категория ще получат визи за Олимпийските игри.