Начало ММА Официално: Хабиб измести Джон Джоунс в ранглистата на UFC
0

Официално: Хабиб измести Джон Джоунс в ранглистата на UFC

Официално: Хабиб измести Джон Джоунс в ранглистата на UFC
0

Желанието на Хабиб Нурмагомедов да бъде номер едно в ранглистата за всички категории в UFC се сбъдна. От организацита обновиха позициите в класацията и името на Нурмагомедов изгря на първо място.

След победата си над Джъстин Гейджи в главната битка на UFC 254 шампионът на UFC в лека категория поиска от UFC да бъде прогласен за номер едно и сега това е факт. След непобедения дагестанец остана бившия шампион на UFC в полутежка категория Джон Джоунс. На трета позиция е поставен а Израел Адесаня, а след него са Стипе Миочич и Камару Усман.

„Това бе работата ми през целия ми живот. Нищо не ми е идвало на готово само защото съм добър. Тежкият труд, вярата в Алах и търпението ми помогнаха, за да съм успешен. Разбира се, и съветите и контрола на баща ми, който инвестира много време и работа в мен“, написа Хабиб в Instagram след като новината за обновената ранглиста бе съобщена.

След битката с Геджи Хабиб заяви, че слага край на кариерата си, което означава, че скоро може и да не присъства в ранглистите на UFC. За да бъде потвърдено пенсионирането му, Американската анти-допинг асоциация трябва да го изкара от списъците си със спортисти.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".