Начало ММА Шампионът на Белатор остава в Украйна и няма да се бие с Пейдж

Шампионът на Белатор остава в Украйна и няма да се бие с Пейдж

Шампионът на Белатор остава в Украйна и няма да се бие с Пейдж
0

Пропадна големият сблъсък за титлата на „Белатор“ в полусредна категория. Шампионът и непобеден в октагона Ярослав Амосов няма да напусне Украйна. В момента ММА боецът защитава родината си в конфликта с Русия.

Амосов трябваше да се изправи срещу Майкъл Пейдж „МВП“ на голямо бойно шоу, планирано за 13 май на „Уембли арена“ в Лондон.

„Вероятно много хора ще си помислят, че съм избягал или се крия от тази битка, но това не е вярно“, коментира Амосов.

„Заведох семейството си на безопасно място и сега ще защитавам родината си с каквито средства мога. Обичам тази страна. Русия дойде в нашата къща и започна война тук, много невинни хора умират – жени и деца“, допълни шампионът.

Пейдж вече има нов съперник за шоуто – Майкъл Сторли, който е под №4 в ранглистата.

Двамата ще спорят за междинен колан в полусредна категория.

„Както всички отанали и ние сме шокирани от трагичните събития в Украйна“, коментира президентът на „Белатор“ Скот Кокър.

„Мислите ни са насочени към Ярослав и всички украински жители в този момент. Пожелаваме на него и семейството му най-доброто и очакваме да го видим отново щастлив извън и в клетката.“

Битката между Амосов и Пейдж щеше да е една от най-големите в историята на европейския ММА.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.