Начало ММА Шампионът Усман бил пред отказване миналата година

Шампионът Усман бил пред отказване миналата година

Шампионът Усман бил пред отказване миналата година
0

Шампионът на UFC в полусредна категория – Камару Усман, е бил много близо до това да спре с боевете. Нигериецът побеждава наред всички в най-популярната организация за ММА.

Стига се дотам, че никой не иска да влезе с него в октагона.

„Имаше моменти, в които бях много близо да се откажа. Никой не искаше да поеме риска с мач срещу мен“, заяви Усман пред TSN.

„Аз бях голямата акула извън топ 10 и топ 15. Не бях желан противник, защото беше ясно на всички какво ще стане. Извиненията бяха разнообразни – „първо трябва да бие някой от топ 10“, „не е достатъчно атрактивен“, „не е добър боец“. А в действителност аз щях да ги доминирам“, продължи шампионът.

„Бях най-близо през 2018, когато Сантяго Понзинибио изведнъж се отказа и мачът ни пропадна. Минаха четири или пет месеца на непрестанни откази. Да не говорим, че Колби Ковингтън отклони предложението ми четири пъти! Помислих си, че просто трябва да си тръгна“, добави Усман.

Двамата с Ковингтън все пак ще премерят сили. Те оглавяват силната карта на UFC 245 – тази неделя сутрин (българско време) в Лас Вегас, САЩ. Мачът е за пояса на Камару Усман, който до момента има 10 победи от 10 битки в UFC.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.