Начало ММА Шевченко е бясна на съдийската брадва от реванша с Грасо

Шевченко е бясна на съдийската брадва от реванша с Грасо

Шевченко е бясна на съдийската брадва от реванша с Грасо
0

Валентина Шевченко се чувства ограбена след реванш си с Алекса Грасо от изминалия уикенд на сцената на UFC, защото един от арбитрите отсъди разлика от 10:8 в петия рунд, за да подчертае огромната разлика в представянето на двете и така в картата му видяхме равенство от 47:47.

Майк Бел бе арбитърът, към когото са отправени критиките, тъй като в графата му с „наказателните точки“ няма записано нищо, но въпреки това той е решил, че трябва да отнеме допълнителна точка от бившата носителка на пояса в категория „муха“.

Ядосана съм. Смятам, че спечелих три рунда. Два са може би нейни. Но смятам, че това 10:8 в петата част бе напълно несправедливо“, каза „Патрона“ след пресконференцията в Ноче.

Алекса Грасо запази титлата си след противоречиво равенство с Валентина Шевченко

Решението в крайна сметка бе за равенство, а в такива случаи носителката на пояса го запазва. Неписаните правила гласят, че трябва да има трети мач, но всъщност решението е изцяло в ръцете на организаторите.

Обръщаме поглед към официалната статистика за събитията в онзи пети рунд и виждаме, че съотношението на точните попадения е 43:41 в полза на Грасо, но успеваемостта е 48% срещу 60%. Видяхме една успешна защита от тейкдаун в полза на Валентина и един незавършен опит за събмишън от Алекса. Това също ни дава аргументи, за да се съгласим с Шевченко, че Майк Бел бе прекалено суров в решението си.