Начало ММА Скандал във федерацията по ММА! Най-успешният клуб напусна, Добруджански скочи на Стъки
0

Скандал във федерацията по ММА! Най-успешният клуб напусна, Добруджански скочи на Стъки

Скандал във федерацията по ММА! Най-успешният клуб напусна, Добруджански скочи на Стъки
0

Голям скандал се развихри в родната федерация по ММА. Ръководителят на най-успешния наш клуб „Десант“ – Николай Добруджански, скочи на президента на федерацията Станислав Недков – Стъки. Добруджански написа дълъг пост в своя профил в социалната мрежа „Фейсбук, в който описа какво се е случило и какво се случва във федерацията.

Предлагаме ви написаното от ръководителя на „Десант“ без редакторска намеса:
„Скъпи приятели, на 19.09.2018 г., ръководеният от мен спортен клуб „Десант“ бе изключен от Българска федерация по ММА (БФММА)!

„Десант“ е най-успешният български клуб по ММА със спечелените за три години 13 медала от световни и европейски първенства (9 от тях златни) и бе в основата на разцвета на аматьорския спорт в страната, както и със значителен принос в нарастващото финансиране за федерацията от страна на ММС. През последните две години обаче политиките на недалновидност, лицемерие, настройването на клубовете един срещу друг и откровените лъжи са основните лостове за управление на федерацията и по-специално от едно лице, което беше добър спортист, но е много, много малък човек. Ще наричам това лице „лицето Недков“. С цел да не накърнявам авторитета на федерацията никога не съм споделял информация за тези проблеми в публичното пространство, но яростно съм отстоявал позициите си на провежданите събрания на БФММА. Сега, разбира се, вече мога да говоря свободно и в бъдеще ще споделя много факти, които намирам за потресаващи и отвратителни. За тези години се уверих, че федерация, крепяща се на заплахи, реваншизъм и „лизане на задници“, няма бъдеще и участието ми в това начинание убива всякакъв мой ентусиазъм за развитие на спорта.

Затова и изпитах истинско облекчение, когато 11 клуба, близки до споменатото „лице Недков“, които очевидно бяха „подготвени“ да гласуват правилно, изпълниха „поръчката“ при изключително съмнителни обстоятелства. Например, общите събрания се свикваха досега винаги в деня преди състезанията от държавния календар, за да могат да присъстват колкото се може повече клубове. Сегашното беше свикано 3 дни преди състезанието и логично по-голямата част от клубовете не дойдоха, за да си спестят разходите по пътуването до София за два пъти в рамките на няколко дни. Разбира се, близките до „лицето Недков“ клубове присъстваха „под строй“ и така успяха да наберат необходимите 2/3 от гласовете, за да гласуват изключването на „Десант“. Защо трябваше да изгонят клуба ми ли? Защото задавам много въпроси, най-вече свързани с финансите на федерацията и за това кой реално взема решенията. Мисля, че в интерес на каузата ММА в България е тези въпроси да продължат да бъдат задавани, имайки предвид, че изключително много цифри във финансовите отчети, особено в разходната част, изглеждат меко казано странни.

Тръгвайки си, оставям във федерацията добри приятели, които мога да нарека не само „професионалисти“, но и „хора“. За другите – лицата без морал, лицемерите без собствено мнение и без сила да те погледнат в очите… заради тях съм вече убеден, че проектът БФММА няма бъдеще и те не могат да бъдат движещата сила в развитието на спорта в страната. Разбира се, и аз не съм „цвете“, особено когато пламенно защитавам каузата, за която ме боли и на която съм дал толкова много. Да, вярно е, че съм директен, а понякога и циничен, но винаги се стремя да следвам принципите си и да казвам в очите на всеки честно какво мисля.

За мен страницата „Българска федерация по ММА“ е затворена, докато „лицето Недков“ е в нея. Считам, че той не притежава качествата, интелекта и най-вече морала, за да бъде лидер на обичания от нас спорт!

Сега вниманието ми е насочено към няколко нови проекта, които ще стартирам скоро, и съм убеден, че с подновена енергия и страст ще ги доведа до успешно изпълнение. Ще продължим с развитието на професионалните състезатели, а на останалите ще дадем възможност да се изявяват на състезанията на утвърдени и уважавани федерации по бойни спортове. В тази връзка, съвсем скоро очаквайте новини! 😉

Благодаря на всички вас, които през годините милеете за успехите на състезателите на „Десант“ в България и на международна сцена, и които оценявате положително приноса ни към родния спорт, както и на онези, които с критиките си, са ни стимулирали да надграждаме и израстваме като атлети и личности!

Продължаваме напред с бой и усмивка! :)“.