Начало ММА Спират правата на Хабиб? Трима от щаба му в ареста
0

Спират правата на Хабиб? Трима от щаба му в ареста

Спират правата на Хабиб? Трима от щаба му в ареста
0

Състезателните права на шампиона в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов могат да бъдат отнети за щата Невада, това обяви шефът на UFC Дейна Уайт. А причината е повече от ясна – баталните сцени, които тръгнаха от дагестанецът веднага след края на мача му срещу Конър Макгрегър от UFC 229. Веднага след като отказа своя съперник в четвъртия рунд, Нурмагомедов прескочи преградата на октагона и нападна хора от щаба на ирландеца, а оттам последва масов бой извън и в клетката.

Заради тези грозни сцени за първи път в историята на UFC шампионът на получи пояса си, а двамата бойци бяха изкарани от залата, съпроводени от огромен брой охранители.

Сега с огромен интерес всички очакват каква санкция ще бъде наложена на Хабиб за действията му. Със сигурност хонорарът му е “замразен” до изясняване на случая. Очаква се обаче и Атлетическата комисия на щата Невада да предприеме и по-сериозни глоби – като отнемане на лиценза и дори пояса.

В същото време трима души от екипа на Нурмагомедов са задържани за кратко, но малко по-късно и пуснати, тъй като срещу тях не е повдигнато обвинение от страна на Макгрегър.

„Тези трима души от екипа на Хабиб със сигурност ще бъдат обвинени и наказани, може би никога повече няма да получат виза, последствията ще бъдат сериозни“, каза президентът на UFC Дейна Уайт.