Начало Видео Спорна загуба за Рори Макдоналд в главното събитие на PFL 5 (ВИДЕО)

Спорна загуба за Рори Макдоналд в главното събитие на PFL 5 (ВИДЕО)

Спорна загуба за Рори Макдоналд в главното събитие на PFL 5 (ВИДЕО)
0

Бившият шампион на Белатор в полусредна категория – Рори Макдоналд, претърпя изключително спорна загуба в главния мач на галавечерта „Professional Fighters League 5“.

Канадецът отстъпи на бразилеца Глейсон Тибу чрез неединодушно решение, въпреки че бе далеч по-заслужаващият от двамата. Въпреки загубата, Рори продължава напред в плейофите на PFL, тъй като си бе осигурил участие в следващата фаза на турнира още преди срещата.

Макдоналд започна много по-активно срещата, която ще се запомни най-вече с няколко бъркания в очите и в двете посоки. Канадецът използваше разтега си много по-ефективно и нанасяше далеч по-чистите удари в стойка.

На земята Макдоналд също показа по-добрите неща, не позволявайки на Тибу да „открадне“ гърба му нито един път.

37-годишният Тибу не успя да се класира за следващата фаза, макар да бе обявен за победител. Южноамериканецът се нуждаеше от победа с нокаут или предаване преди края на втори рунд, за да събере нужните точки и да изпревари Магомед Магомедкеримов, който по-рано през вечерта записа победа.

Така Макдоналд ще се бие срещу Рей Kупър в 1/2-финална среща от турнира при 77-килограмовите. Другата полуфинална двойка е от Жоао Зефериньо и Магомед Магомедкеримов, а срещите са насрочени за 19-ти август.