Начало ММА Спортистка призова Путин: Не давай орден на Нурмагомедов
0

Спортистка призова Путин: Не давай орден на Нурмагомедов

Спортистка призова Путин: Не давай орден на Нурмагомедов
0

Бившата олимпийска шампионка по пързаляне с кънки Светлана Журова публично се обяви против награждаването на Хабиб Нурмагомедов като „Герой на Русия“.

До този момент само трима спортисти са получили този медал – Любов Егорова, Александър Карелин и Лариса Лазутина. Днес, след 22 години, този орден може да принадлежи и на Хабиб Нурмагомедов.

Но не всички са съгласни с това решение и една от тях е Светлана Журова, която изрази мнението си публично и предизвика истинска буря.

Хабиб е страхотен спортист, но все още имаме достатъчно такива. Не е честно да даваме на някой медал за спечелване на търговски битки без правила. Той просто спечели определен брой битки, представете си колко спортисти спечелиха световното първенство, олимпиадата, но те не получиха признание„, каза тя.

„Уважавам Хабиб, но чухте ли го да казва, че е за Русия? Дагестан – да, ислям – да, но никога не е казал за Русия. Мисля, че Орденът на Героя не трябва да му се присъжда заради всичко, което се случва с мюсюлманите в света“, каза Журова.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.