Начало ММА Старополи вече не е част от UFC

Старополи вече не е част от UFC

Старополи вече не е част от UFC
0

Най-известната верига за смесени бойни изкуства в света освободи аржентинския боец Лауреано Старополи. Причината е слабо представяне.

28-годишният Старополи има общ баланс от 9 успеха и 5 поражения в ММА. 7 от победите му са приключвали преди финалния гонг (5 с нокаут, 2 след събмишън). Той нямаше загуба, откакто подписа с UFC – 2 победи от 2 мача. Аржентинският боец беше и в серия от 7 поредни победи.

Единственият му неуспех датираше от преди повече от 6 години, когато Алехандро Козловски го побеждава с технически нокаут в първия рунд.

Това се промени в края на октомври 2019 година когато Муслим Салихов надделя над Старополи, прекъсвайки сериите му от успехи. През миналия август и Тим Мийнс победи аржентинеца, а в началото на юни 2021 година Старополи инкасира трета поредна загуба – този път от Роман Долидзе на UFC Fight Night 189.

При последното си влизане в октагона – на 23 октомври, аржентинският боец падна и от Джими Пикет с решение, с което влезе в серия от 4 поредни поражения. Това се оказа и достатъчно за неговото освобождаване от ММА компанията.