Начало ММА Стипе Миочич направи своя избор – Емелианенко или Кормие

Стипе Миочич направи своя избор – Емелианенко или Кормие

Стипе Миочич направи своя избор – Емелианенко или Кормие
0

Актуалният шампион в тежка категория на UFC Стипе Миочич разкри своето мнение „кой е по-добър боец“ измежду легендите Даниел Кормие и Фьодор Емилианенко.

Миочич направи сравнение в играта на двамата, докато участваше вподкаста на Майкъл Биспинг, също бивш шампион на UFC, но в средната категория.

„Вижте статистиката на Кормие. Първо, той е изключителен борец. Фьодор, разбира се, също е. Но Кормие е по-бърз, ударът му е по-тежък и той е умен. Фьодор също е умен, но Кормие… е по-добър във всичко, което прави. Даниел е по-бърз, бие се по-добре и е много умен тактически. Той знае как да не бъде ударен, как да се бие с крака. Той прави определени изводи и се придвижва към целта си.“

Американският боец с хърватски корени даде и прогноза кой измежду бившия шампион в тежката категория на PRIDE Фьодор Емилианенко и носителят на пояса на UFC Даниел Кормие би спечелил евентуалният двубой помежду им.

„Не се съмнявам, че Кормие щеше да унищожи Фьодор. Аз самият не съм възхитен от тези думи, но това е реалността“, каза Миочич.

Миочич познава отлично играта на Кормие. През юли 2018 г.  Кормие стана шампион на UFC в тежка категория, като нокаутира Стипе в първия рунд. През август следващата година Стипе си отмъсти, отказвайки DC в четвъртия рунд. Третата им битка се проведе тази година на UFC 252, където Миочич спечели с единодушно решение, запазвайки колана, а Кормие обяви оттеглянето си след битката.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.