Начало ММА Стърлинг атакува олимпийска шампионка от Русия. Обвини я в измама

Стърлинг атакува олимпийска шампионка от Русия. Обвини я в измама

Стърлинг атакува олимпийска шампионка от Русия. Обвини я в измама
0

Темата за допинг теста на олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Камила Валиева е толкова нашумяла, че дори светът на ММА е научил за нея. В момента Пекин е домакин на Зимните Олимпийски Игри, като се оказа, че бойците следят и фигурното пързаляне. Скандалният шампион на UFC Алджамейн Стерлинг реши да разкритикува 15-годишната фигуристка от Русия в Twitter, по повод положителната и допинг проба.

,,Уау… Страхотна новина… Никога не бих повярвал, че това може да се случи!“ написа той, добавяйки смеещо се емоджи.

Сарказмът на боеца е разбираем. Той отдавна казва, че спортисти от Русия масово използват допинг. Алджамейн също обвини колегата си и заклет враг Пьотър Ян, че приема незаконни вещества, като каза, че руският боец ​​не е бил изследван за допинг достатъчно задълбочено.

„Нямам търпение да те унищожа. Мръсен плъх“, написа Стърлинг през декември.

По-късно обаче Стърлинг смекчи позицията си за Валиева. Американецът каза, че не иска да опетни младата фигуристка и не твърди, че всички руснаци използват допинг.

„Това момиче е на 15 години. Дали треньорите ѝ са я подтикнали към това е друг въпрос. Просто изтъквам, че имам всички основания да подозирам и Ян в измама. Ако някой приеме думите ми като обида за цяла Русия, това си е ваша работа. Не казах това. Моята гледна точка е, че Пьотър Ян е измамник“, написа американецът.