Начало Джудо Двама българи постигнаха победи на татамито в Сараево

Двама българи постигнаха победи на татамито в Сараево

Двама българи постигнаха победи на татамито в Сараево
0

Четирима национали на България участваха в първия ден на Европейската купа по джудо в Сараево, Босна и Херцеговина. Заявки за турнира подадоха общо 321 джудоки от 26 страни.

Денислав Иванов постигна класен успех с ипон срещу британеца Скот Томсън в категория до 66 килограма. След това отстъпи на Адриан Нието (Испания), който впоследствие стигна до финала.

Денислав не беше участвал на международната сцена от четири години. Той е световен и европейски шампион за кадети.

При 73-килограмовите Явор Михайлов победи азера Гадир Хюсеинов с ипон и така взе втория български успех в съботния ден. След това отстъпи на Ксавери Морка (Полша) с вадзари.

На 60 кг Любослав Григоров загуби с ипон от британеца Дейвид Фъргюсън, а Йоана Манова (63 кг) падна от азерката Гардашкханали с ипон.

В неделния ден на татамито излизат другите ни двама представители. Те са в категория до 81 кг – Добромир Калистерски и Ашот Мартиросян.

Тимът ни е воден от треньорите Емил Дамянов и Николай Матев.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.