Начало ММА Стърлинг: Жал ми е за Пьотр Ян
0

Стърлинг: Жал ми е за Пьотр Ян

Стърлинг: Жал ми е за Пьотр Ян
0

Световният шампион на UFC в категория петел Алджамейн Стърлинг изненадващо обяви, че симпатизира на Пьотр Ян и се чувства зле за изхода на срещата му с Шон О`Мали. Руснакът загуби след много спорно съдийско решение с 1:2 гласа, като мнозина специалисти скочиха срещу този резултат.

Жал ми е за Ян. Мисля че той бе ограбен. Видях, че самият О`Мали бе изненадан и някак не очакваше това решение. Той знае, че не спечели мача и е наясно, че може да бъде поставен в сходна ситуация друг път“, обяви Стърлинг.

Шампионът защити на свой ред титлата си срещу Ти Джей Дилашоу на UFC 280. Мачът бе подгрят именно от този на Ян и О`Мали.

Реакцията на Стърлинг е любопитна, с оглед на отношенията му с руснака. Двамата си размениха множество обиди в последните години, след като Ян бе дисквалифициран в първия си двубой с Алджамейн заради удар с коляно в главата, докато съперникът му „зазимен“. В резултат титлата на руснака бе присъдена на Стърлинг. В последвалия реванш шампионът защити отличието със съдийско решение.

тагове: