Начало ММА Тайрън Луудли с благотворителен жест към спасителя на UFC

Тайрън Луудли с благотворителен жест към спасителя на UFC

Тайрън Луудли с благотворителен жест към спасителя на UFC
0

Бившият шампион на UFC в полусредна категория – Тайрън Луудли, за пореден път доказа, че е един от най-милосърдечните и щедри хора сред ММА атлетите.

„Избрания“ се включи в поредна благотворителна акция, която цели финансовото подпомагане на един от пионерите в UFC и ММА. Стивън Бонар, който има 15 срещи под знамето на най-комерсиалната верига в света, загуби дома си поради пожар преди няколко дни.

44-годишният американец е далеч от славата на Конър Макгрегър или Джон Джоунс, но хардкор феновете зад океана го считат за „спасителя на UFC“. През 2005-та Бонар е един от двамата финалисти на дебютното издание на риалити формата „The Ultimate Fighter“.

Той се изправя срещу Форест Грифин в решаващия мач, но го губи след единодушно решение. Двамата правят една от най-запомнящите се срещи, за която и до ден днешен се смята, че издига UFC и смесените бойни изкуства на ново ниво в американската развлекателна и спортна индустрия.

След пожарът, който пламва в дома на бившият състезател и борец, Луудли подпомага финансово бившия си колега със сумата от $4000. Не само това, но Луудли приканва и други да последват примера му.

Тайрън сподели „GoFundMe“ страницата, където се събират дарения за семейството на Бонар. Само след броени часове поставената цел от $10 000 бе задмината благодарение на други лице от ММА индустрията като Чел Сонен, Стив Кантуел, Джон Аник и др.