Начало ММА Талант подписа и ще дебютира в UFC

Талант подписа и ще дебютира в UFC

Талант подписа и ще дебютира в UFC
0

Ерин Бланчфилд, която е само на 21 години, подписа договор с най-известната ММА верига в света. Американката е родена през 1999 година в Ню Джърси. Състезава се в категория „муха“.

Нейният баланс е 6 победи и само 1 загуба в ММА. Тя е спечелила 3 срещи преди финалния гонг (2 с нокаут и 1 след събмишън). Професионалната й кариера в смесените бойни изкуства стартира от 2018 година с успех над Уитани Пайлс с технически нокаут в края на първия рунд в Cage Fury. Последва преминаване в Invicta. Още при дебюта си за организацията, Бланчфилд надделя над Бритни Коуди с раздвоено решение. Четири месеца по-късно тя победи и Кей Хансен за третия си успех в ММА. През февруари 2019 година обаче Трейси Кортес спря победната серия на Бланчфилд, побеждавайки я трудно – с раздвоено решение. През юни, 19-годишната тогава американка се завърна в клетката на Cage Fury, за да запише успех над Габриел Гулфин. През миналата година тя нокаутира Виктория Леонардо, а при последното си влизане в клетката, надделя и над Броган Лоугън-Санчес.

В дебюта си за UFC, Бланчфилд ще се изправи срещу Норма Дюмонт. Сблъсъкът ще бъде в категория „петел“ и ще се състои още през настоящия уикенд – на събитието UFC on ABC 2.

Дюмонт е с баланс от 5 успеха и само 1 поражение в ММА. 30-годишната бразилка е спечелила 2 срещи преди финалния гонг (и двете със събмишън). През миналата година тя дебютира в най-известната верига за смесени бойни изкуства, бивайки нокаутирана още в първия рунд от Мегън Андерсън. В края на ноември обаче Дюмонт се завърна на победния път, надделявайки над Ашли Евънс-Смит с единодушно съдийско решение.