Начало ММА Том Аспинал не иска да се превръща в Майкъл Чандлър: Няма вечно да чакам Джон Джоунс

Том Аспинал не иска да се превръща в Майкъл Чандлър: Няма вечно да чакам Джон Джоунс

Том Аспинал не иска да се превръща в Майкъл Чандлър: Няма вечно да чакам Джон Джоунс
0

Том Аспинал (14:3) се срещнаха за пръв път с Джон Джоунс (27:1) по време на спортния фестивал Арнолд, където потърси конфронтация с шампиона в тежка категория на UFC, но „Боунс“ не пожела да отговаря на претендента. Това накара британецът да се откаже изобщо от сблъсъка с шампиона и дори даде за пример Майкъл Чандлър (23:8), който започва да изглежда отчаяно в чакането на срещата си с Конър МакГрегър (22:6).

Вече смятам сам да си градя завета. Няма да чакам нещо, което може никога да не се случи. Не искам да се превръщам в Майкъл Чандлър. Да стоя на оградата и да чакам влак, който никога няма да дойде“, каза Аспинал за подкаста на Майкъл Биспин.

Том се превърна в междинния шампион на дивизията, когато нокаутира Сергей Павлович (18:2) през ноември, за да спре руснака, който сам има своите апетити към пояса.

Джоунс от своя страна трябваше да отложи срещата си със Стипе Миочич (20:4) през миналото лято, след като скъса гръден мускул и на практика отпадна от сметките за периода от около година. Тогава мнозина, включително Аспинал, призоваха Дейна Уайт да отнеме титлата на Джон и да я заложи на мача между британеца и руснака, но вместо това той реши да угоди на един от най-ценните си бойци и да го остави на върха без да се поти излишно.

Тежката категория на UFC неслучайно не се ползва с особено сериозен интерес сред феновете, защото се наблюдава едно застаряване в дивизията и липса на достатъчно млади таланти, които да оспорват величието на легендите. А в редките случаи, като този с Том Аспинал, политиката пречи до степен, в която дивизията избледнява.