Начало Видео Тони Фъргюсън с 12-та поредна победа (ВИДЕО)

Тони Фъргюсън с 12-та поредна победа (ВИДЕО)

Тони Фъргюсън с 12-та поредна победа (ВИДЕО)
0

„Главното събитие на народа“, както бе наречен сблъсъкът между Тони Фъргюсън (25-3) и Доналд Серони (36-12) от UFC 238, завърши с победа за „Ел Кукуй“.

Двубоят напълно оправда очакванията, макар и да не завърши по най-добрия начин. След два изключително силни рунда, „Каубоя“ получи забрана от лекарите да продължи двубоя заради напълно затвореното си дясно око и така победата бе присъдена на 35-годишния калифорниец.

Той най-вероятно ще се изправи срещу победителя от мача между Хабиб Нурмагомедов (27-0) и Дъстин Порие (25-5).

Срещата бе от най-висока класа, като и двамата дадоха най-доброто от себе си. Серони, който в последния си двубой победи Ал Якуинта, успя да пласира няколко мощни удара в главата на Фъргюсън, който рядко оставаше длъжен и винаги отвръщаше на предизвикателството.

За „Ел Кукуй“ това бе първи мач от октомври 2018-та, когато победи Антъни Петис. Отсъствието от клетката не бе повлияло на Тони, който показа вдъхновяващия си стил, вкарвайки удари от всевъзможни ъгли.

Във втория рунд „Каубоя“ успя да събори съперника си на земята, но Фъргюсън бързо се изправи на крака, където двамата продължиха да си разменят мощни удари. До края на рунда 36-годишният Серони получи по-чистите удари и окото му бе почти затворено.

В края на втората част се случи и най-коментираната ситуация на вечерта.

Секунда след сирената, Фъргюсън вкара непозволен удар в носа на „Каубоя“. Докато течеше почивката, окото на Доналд напълно се затвори и той направи грешката да издуха счупения си нос, от където изтече страшно много кръв. След бързо съвещание на лекарите, рефера и комисионера, срещата бе прекратена заради затвореното око на Серони, като също така се изчакваше и видео повторение на непозволения удар, който за радост на Фъргюсън не попадна в окото.

След края на срещата и двамата бойци показаха нужното уважение към съперника, а видимо разстроеният Фъргюсън предложи реванш на опонента си.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.