Начало ММА Топ 5: ММА битки по Коледа (ВИДЕО)

Топ 5: ММА битки по Коледа (ВИДЕО)

Топ 5: ММА битки по Коледа (ВИДЕО)
0

5. Джон Джоунс – Даниел Кормие I

UFC 182 в Лас Вегас (2015)

Брутална битка в лека тежка категория, която завинаги ще остане в историята на UFC. По това време Кормие е 15-0, а „Боунс“ 20-1. Единствената му загуба е след спорна дисквалификация.

Съперниците размениха много остри реплики преди мача. Стратегията им бе различна – Джоунс се стремеше да пази нужната дистанция. Крайниците му са по-дълги и трябваше да се възползва от това.

Кормие се нахвърляше като разярен звяр върху него. Пласира някои много тежки попадения. Все пак физиката си каза думата и в голяма част от битката Джон неутрализира съперника си.

Поредна защита на шампионския му пояс.

4. Жуниор дос Сантос – Кейн Веласкес II

UFC 155 в Лас Вегас (2012)

Един от най-бруталните сблъсъци в историята на спорта. Залогът е световната титла в тежка категория. Първата им битка година по-рано е най-гледаното събитие на UFC към този момент. Тази е дори още по-люта.

Кейн бе жаден за отмъщение. Той тотално попиля бразилеца във всички 5 рунда. Тейкдауни, тежки крошета, методични атаки на земя. Използва целия си арсенал, за да унищожи съперника.

След 5 рунда мъчение Дос Сантос загуби титлата си и бе пратен на дълго лечение.

3. Бенсън Хендерсън – Антъни Петис

WEC 53 в Аризона (2010)

По това време и двамата се намират във върхова форма. Дори имат еднакъв брой победи и загуби (12-1). Хендерсън е фаворизиран, като настоящ шампион в лека категория.

Той успя да вземе надмощие и не позволяваше на Петис да мърда в началото. Притискаше го в клетката или на земята. Постепенно Антъни напипа своя ритъм и битката се превърна в касапница.

Шампионът усети, че в стойка е безпомощен и отново заложи на граплинга. В 4-ия рунд бе на косъм да приключи съперника си с риър нейкед чоук. Стигна се до финалната част.

Най-епичният момент в нея бе „нинджа ритникът“ на Петис, с който просна Бенсън. Може да бъде видян в края на приложения клип.

Това е един от най-емблематичните моменти в историята на ММА. Стигна се до съдийско решение и Антъни Петис грабна шампионския пояс.

2. Чък Лидел – Вандерлей Силва

UFC 79 в Лас Вегас (2007)

В най-добрите си години те бяха водещите бойци в лека тежка категория. Чък в UFC, а Силва в Pride. През 2007-ма вече са една идея по-стари, когато битката най-после се състоя. Това не оказа влияние.

Темпото в нея растеше с всяка изминала секунда. Във 2-ия рунд зрителите станаха свидетели на спиращи дъха комбинации. Ехото от ударите кънтеше из залата, но никой нямаше намерение да спира.

Съперниците превърнаха мача си във война. Стигна се до 5-ти рунд, който щеше да реши всичко. Публиката беше на крака, рядко се вижда толкова оспорвана битка.

„Айсмен“ взе надмощие в самия край на зрелището. Бразилецът вече едвам гледаше. И двамата си заслужиха бурните овации. Останаха в историята.

1. Марк Хънт – Антонио Силва

UFC Fight Night 33 в Австралия (2013)

„За това обичам този спорт“. Така е кръстил клипа от битката потребител на Youtube и всички се присъединяваме към него.

Класически пример как 2-ма бойци, които не са от топ звездите на организацията, могат да си спретнат страховит мач.

След 5 рунда брутални удари до откат, той завършва наравно. Съдиите отсъждат 48-47 за Хънт, 47-47 и 47-47.

Самият Дейна Уайт се държи за главата и признава, че това е от най-великите сблъсъци, които някога е гледал.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.