Начало ММА Топ 5 на мръсните номера в ММА
0

Топ 5 на мръсните номера в ММА

Топ 5 на мръсните номера в ММА
0

Бойците са възпитавани да спазват честна игра още от ранен етап в обучението им в бойните спортове, но за съжаление, понякога ставаме свидетели на неспортсменски прояви в ММА битки. Бъркане в очите, хващане за клетката и непозволени удари се едни от най-често срещаните неспортсменски прийоми. Ето и компилация на най-често използваните „мръсни“ номера по волен или неволен начин от едни от най-добрите бойци в UFC:

5. Даниел Кормие и кърпата на UFC 210

Даниел Кормие беше на път да се провали на официалното претегляне преди защитата на титлата в полутежка категория срещу Антъни Джонсън на UFC 210. Минути след неуспешния си първи опит да преодолее кантара, DC стъпи отново на везната, но този път положи ръцете си над кърпата пред него и това отне част от тежестта му. Шампионът и отбора му започнаха да празнуват и набързо се изнизаха.

4. Жозе Алдо срещу Чад Мендес 1

Чад Мендес е известен с доминантната си борба и беше на път да повали Жозе Алдо на земята в първия им двубой, но „Scarface“ се хващаше за клетката и запазваше баланс. Ако двубоят се беше пренесъл на земята още в първите рундове, най-вероятно нямаше да завърши с нокаут с коляно в брадичката на Мендес.

 

3. Йоел Ромеро и столчето на UFC 178

Йоел Ромеро и Тим Кенеди сътвориха истинско зрелище на UFC 178 и си спечелиха парични бонуси за „Двубой на вечерта“, но битката не премина без неспортсменски прояви. „Soldier of God“ бе тежко разклатен в първия рунд. Умората в него започна да нахлува, а на всичкото отгоре Кенеди му отвори аркада над лявото око. Медиците от ъгъла на Ромеро закърпиха аркадата между 1-ви и 2-ри рунд, но спретнаха и театрална постановка с цел Ромеро да се възстанови. Кътменът на кубинеца успя да задържи Йоел в седнала позиция още минута, въпреки протестите на Кенеди. Минути по-късно бившият американски веоннослужещ беше нокаутиран.

2. Розамир Палхарес почти всеки път, когато се бие

Бразилският боец в средна категория е известен със склоността си да задържа предаващите хватки върху опонентите си, дори когато те вече са се предали. Палхарес бе уволнен от UFC след като задържа прекалено дълго Майк Пиърс в ключ на крака и контузи тежко съперника си. Розамир се присъедини към WSOF, но и там сгафи, като задържа Джон Фич в ключ на ръката за период от няколко секунди след като Фич се предаде. Намесата на рефера беше задължителна, за да спаси ръката на Фич от тежка травма.

1. Джон Джоунс и дългите му пръсти

Джон Джоунс е смятан за един от най-добрите бойци за всички времена, но не и за най-големият спортсмен и честен играч в ММА. Освен поведението си извън клетката, Джон Джоунс често провокира критиците си с бърканията в очите на опонентите си. „Кокала“ обяснява това като „опити да намери правилната дистанция за него“. Според статистика на UFC Джоунс е направил 19 фала в UFC и има 33 съдийски предупреждения.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".