Начало Видео ТОП 5: Най-ярките дебюти в UFC

ТОП 5: Най-ярките дебюти в UFC

ТОП 5: Най-ярките дебюти в UFC
0

5. Франки Едгар

На 3-ти февруари 2007 американският боец Франки Едгар за първи път стъпи в Октагона на UFC. До този момент той имаше 6 мача и 6 победи при ММА професионалистите. Първото му предизвикателство на най-голямата сцена за бойни изкуства бе Тайсън Грифин, не особено убедителният претендент за титлата на Дейвид Терел. Тази среща всъщност не вълнуваше никой. Топ-мачът бе между Куинтън Джаксън и Мирко Кро Коп, но някой им открадна шоуто. Едгар и Грифин направиха един от най-силните боеве през въпросната 2007 г. Бе обявен за „Мач на вечерта“. Едгар спечели победата с единодушно решение, а битката бе определена и за навлизането на новото поколение в по-леките категории – добре оформени, здрави бойци, които могат да издържат пълни 15 минути.

 

4. Джоу Лозън

UFC 63 през 2006 г. трябваше да бележи завръщането на бившия шампион в леката категория Йенс Пулвър. Джоу Лозън бе просто момчето срещу него в Октагона. Пулвър опитваше да възвърне старата си славата и по-рано през годината бе постигнал два нокаута. Битката продължи 48 секунди. Лозън шашна света за тези секунди. Никой не беше чувал нищо за него до този момент, а той показа изключителна бързина с ръцете си. В последствие се оказа, че силата на неговата игра е на земята. Дебютът му бе началото на една успешна 12-годишна кариера в UFC, в която той натрупа доста победи и отличия, но никога повече негов двубой не бе обявен за “Нокаут на нощта“. Представянето му тогава е показателно за това как можеш да откраднеш славата и вниманието от своя съперник.

3. Хюстън Александър

Американецът тренира в юношеството си футбол, борба и бокс, притежавайки обаче талант на художник и сериозно увлечение към графитите. Преди да влезе в света на бойните изкуства работи в компания за пътна настилка. Дебютира в UFC на 26 май 2007 г. в номер 71 срещу Кейт Жардин в леката тежка категория. Победата му е за 49 секунди, а срещата приключва с нокаут за съперника му. След този двубой имаше големи очаквания към него, но кариерата му във веригата продължи едва в 6 мача, записвайки рекорд от 2 победи и 4 загуби. Той доказа обаче, че в UFC всичко е възможно!

2. Брок Леснар

На стъпка от върха и то със загуба. Брок Едуард Леснар попада в тази класация и то като подгласник, макар с поражение в дебюта си в UFC. Още преди първото му излизане в Октагона, всички погледи бяха вперени натам с огромно любопитство и нетърпение. И неслучайно. Той идваше като шампион в тежка категория в 1 дивизия на NCAA по борба и шампион на WWE. Кечист в UFC! И то какъв кечист – с много индивидуални награди за най-добър. И поредното му предизвикателство стана факт на UFC 81 срещу бившия шампион в тежката категория Франк Мир. Тежка битка, която промени разбиранията за тежката категория. Тя бе много оспорвана, а присъдената победа на Мир остана изключително спорна. По-късно имаше реванш. В UFC 100 Леснар си го върна на Мир в мач за защитата на титлата си, спечелена по-рано срещу Ранди Коутчър. Американецът е единственият човек, спечелил първенствата на WWE, UFC и NCAA.

1. Андерсон Силва

Дългогодишните фенове на най-престижната верига за смесени бойни изкуства UFC няма как да не се съгласят с избора за топ 1. Статусът на Андерсон Силва към днешна дата е на истинска легенда. Бившият властелин на UFC в средна категория направи своя дебют във веригата на Fight Night 5 срещу Крис Либен на 28 юни 2006 г. Двубоят продължи точно 49 секунди, а в този момент Силва даде сериозна заявки и показа на феновете на бойните спортове, че идва нова ера. Ударите му бяха различни и изключително точни. Направо изкуство!