Начало ММА Топурия иска да докара UFC на легендарния „Сантиаго Бернабеу“

Топурия иска да докара UFC на легендарния „Сантиаго Бернабеу“

Топурия иска да докара UFC на легендарния „Сантиаго Бернабеу“
0

Илия Топурия (14:0) е на една седмица разстояние от първия си мач за шампионската титла в категория „перо“ на UFC, където ще се опита да отнеме короната от дългогодишния ѝ носител – Александър Волкановски (26:3). От няколко месеца насам обаче той води толкова активна кампания, че побърза да смени статута из социалните мрежи, сякаш вече е станал шампион, а вече дори планира следващия си мач и то не къде да е, а на легендарния футболен стадион на Реал Мадрид – „Сантиаго Бернабеу“, предаде ESPN.

Испанецът с грузински корени живее и тренира в Мадрид, като очевидно се чувства изключително близък с местната култура, след като демонстрира увереност, че може да напълни стадион с капацитет от над 81 хил. зрители.

Съоръжението е едно от най-модерните в света на спорта към момента, тъй като реконструкцията му приключи едва преди два месеца.

Засега рекордното посещение на галавечер от UFC се държи от UFC 243, когато на 6 октомври 2019 г. Израел Адесаня направи първата успешна защита на титлата си в средна категория срещу Робърт Уитакър. Тогава те събраха 57 127 зрители на стадион „Марвел“ в Мелбърн.

Абсолютният рекорд за бойни спортове обаче няма да бъде застрашен, ако Илия Топурия осъществи плановете си за „Сантиаго Бернабеу“, защото Мирко Кро Коп и Казуши Сакураба продадоха 91 107 билета на 28 август 2002 г., за да изпълнят седалките на Националния стадион в Токио при своето съревнование в PRIDE.