Начало ММА Уайт критикува съдиите на Холоуей-Волкановски
0

Уайт критикува съдиите на Холоуей-Волкановски

Уайт критикува съдиите на Холоуей-Волкановски
0

Президентът на UFC Дейна Уайт разкритикува съдиите, които отсъдиха решение в полза на Александър Волкановски срещу Макс Холоуей на събитието UFC 251. Говорителят на ММА веригата изрази недоволството си от оценките на съдиите край клетката по време на пресконференцията след бойната галавечер в Абу Даби,

„Не може да оставяш нещата в ръцета на съдиите. Имаме лошо съдийство понякога….сигурен съм, че Макс е дълбоко огорчен“, заяви Уайт.

Това бе реванш между Волкановски и Холоуей, в който отново се стигна до съдийско решение. В първата битка между двамата нямаше спор, че по-добрият е бил австралиецът, но оценките от последната битка не се харесаха на много фенове на ММА в Интернет и бойци, които изразиха недоволството си в социалните мрежи.

Въпреки полемиките след края на битката, Уайт не потвърди, че ще има трета битка между Холоуей и Волкановски. Президентът на UFC се обърна и към представителите на медиите за тяхното мнение за битката, но никой от тях не потвърди, че е оценил битката като победа за Волкановски.

Уайт отправи и критика към един от главните рефери в клетката, който по негово мнение е спрял битката между Жозе Алдо и Петър Ян прекалено късно.

„Изглежда, че трябва да затегнем реферите и съдиите на „Бойния остров““, заключи президентът на UFC.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".