Начало ММА Уайт ще отнеме пояса на Хабиб, ако дагестанецът не се бие през юли
0

Уайт ще отнеме пояса на Хабиб, ако дагестанецът не се бие през юли

Уайт ще отнеме пояса на Хабиб, ако дагестанецът не се бие през юли
0

„Не може да седиш и да чакаш толкова много, когато държиш титлата. Ако това е истина, то тогава ще трябва да потърсим Конър Макгрегър, Тони Фъргюсън, или някой от другите момчета“, така коментира президента на UFC, Дейна Уайт, последните коментари на Хабиб Нурмагомедов относно първата защита на пояса му.

Шампионът на UFC в лека категория бе лишен от състезателните си права за девет месеца, заради участването в масовото сбиване след главния двубой на UFC 229 миналия октомври. Наказанието бе поставено с начална задна дата. Деветте месеца в които Хабиб не може да стъпва в Октагона по работа стартират от деня на битката му с Макгрегър. Това означава, че „Орела“ ще може да защити титлата си през юли, 2019 г.

Дагестанецът и отборът му твърдят, че не са заинтересовани от битка в щата Невада през юли, а по-скоро от двубой през ноември в Ню Йорк. Освен това, шампионът отказва да се бие докато наказанията от по една година на неговите съотборници Зубаира Тухгов, Абубакар Нумрмагомедов не изтекат. Непобеденият боец имаше възможността да редуцира наказанието си, като участва в публична програма против насилието в училище, но той не пожела да се включи в това начинание.

Източник: MMAfighting.com

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.