Начало ММА Уайт: Тони Фъргюсън заслужава мач с Хабиб

Уайт: Тони Фъргюсън заслужава мач с Хабиб

Уайт: Тони Фъргюсън заслужава мач с Хабиб
0

Президентът на UFC – Дейна Уайт заяви, че няма боец в леката категория, който да заслужава мач за титлата повече от Тони Фъргюсън (24-3).

„Ел Кукуй“ и шампионът трябваше да се срещнат на няколко пъти през 2018-та, но тежка контузия в коляното извади Фъргюсън от сметките и така за пореден път мечтаната среща не се състоя.

В момента Хабиб изтърпява 9-месечно наказание (което може да бъде редуцирано до 6) заради мелето на „UFC 229“ и ще може да се завърне най-рано на 6-ти април.

30-годишният руснак обаче заяви, че възнамерява да не се бие в продължение на една година в знак на съпричасност към хората от неговия отбор, които бяха лишени от състезателски права за 12 месеца.

Самият Хабиб преди седмица предложи, че в негово отсъствие вижда провеждането на мач за временната титла в лека категория между Тони Фъргюсън и Дъстин Поирие (24-5).

„Все още не съм говорил с Хабиб, разбирам от медиите какви са плановете му. Скоро ще трябва да седнем и да си поговорим, за да имам повече яснота.

Но ако има някой, който заслужава да се бие за титлата, това е Тони Фъргюсън. Няма съмнение, че той трябва да е претендент номер 1. Всички искат да видят Хабиб срещу Тони“, сподели Уайт.