Начало ММА Хабиб искал Тони Фъргюсън, отказал 15 милиона за реванш с Конър

Хабиб искал Тони Фъргюсън, отказал 15 милиона за реванш с Конър

Хабиб искал Тони Фъргюсън, отказал 15 милиона за реванш с Конър
0

Откакто непобеденият шампион в лека категория на UFC – Хабиб Нурмагомедов, победи категорично бившия шампион в категорията Конър МакГрегър, в устите на всички фенове се върти само една дума – реванш.

Според последната информация обаче, която идва от чичото на Хабиб, то плановете на „Орела“ са съвсем други.

„Няколко дни след мача му предложиха 15 милиона долара за реванш с МакГрегър. Но той не се съгласи.

Нека Конър стои на опашката, нека се бие с някой друг. Хабиб иска да се бие с Тони Фъргюсън и след това да се пенсионира“, бяха думите на Александър Нурмагомедов, който е чичо на шампиона.

Мач между Фъргюсън и Хабиб трябваше да се състои на няколко пъти, но това така и не се случи.

Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на UFC 223, но Фъргюсън трябваше да се подложи на сложна операция и сблъсъкът пропадна за 4-ти път.

Преди дни, самият Хабиб заплаши UFC да не наказва хората от отбора му, които бяха главни действащи лица в суматохата, която се създаде след края на мача между Хабиб и Конър на UFC 229.

В момента дагестанецът все още не е получил парите от двубоя, защото Атлетическата комисия на Невада реши да ги задържи до пълно изясняване на случая.

Хабиб и Конър счупиха рекорда за най-гледан мач в историята на UFC – досега той се държеше от реванша между Конър МакГрегър и Нейт Диаз с 1.6 милиона платени пей-пър-вюта (PPV). Официалната статистика този път показва, че приблизително 2.4 милиона са били уникалните клиенти, които са заплатили да гледат боя между двамата преди 10-ина дни.

Въпреки доминантната си победа, един реванш между двамата със сигурност би имал смисъл, особено от финансова гледна точка.

„Планирали сме следващ мач с Тони, но първо всичко трябва да приключи и Хабиб да остане в UFC. Няколко организации с големи възможности предложиха крупни суми, за да подпише с тях – „Bellator, Akhmat Fight Night… Ако Хабиб остане, то мачът с Фъргюсън ще бъде през април или май следващата година.

Хабиб няма да излезе да се бие за 2 милиона (оферта от Белатор). Всичко под 5 милиона е несериозно. От Белатор ни казаха да кажем цифра и че те са готови да подпишат на момента. Ако Хабиб реши да напусне, с него си отиват поне още 8 много добри бойци, чиито имена сега няма да споделя с вас“, бяха думите на Алекс Нурмагомедов.

34-годишният Тони Фъргюсън се намира в серия от 11 поредни победи и след като преди 6 месеца претърпя сериозна операция на коляното, на UFC 229 се завърна с впечатляваща победа над Антъни Петис.