Начало ММА UFC дарява крупна сума за изследвания на мозъка

UFC дарява крупна сума за изследвания на мозъка

UFC дарява крупна сума за изследвания на мозъка
0

UFC ще подпомага изследванията на мозъка към Кливландската специализирана клиника. Най-популярната верига за смесени бойни изкуства ще дари над 1 милион щатски долара през следващите пет години.

От медицинския научен център изучават последствията при професионалните бойци.

В последните десет години именно UFC e сред основните дарители. Каузата финансират и други популярни марки като „Белатор“, „Топ ранк“, „Голдън бой“.

„Индустрията с бойните спортове е пряко свързана с нашата дейност. За разлика от останалите дисциплини тук ежедневно се получават удари в областта на главата. Това влияе в дългосрочен план“, категоричен е доктор Чарлс Берник, един от научните работници.

Проучванията се фокусират именно върху здравето на бойците в дългосрочен план.

Очаква се науката да открие кои състезатели са изложени на по-голям риск и по този начин да предотврати в някои случаи и фатален край.

До момента повече от 100 бойци на UFC за участвали в проекта.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.