Начало ММА Официално: UFC 249 няма да се проведе на 18 април (ВИДЕО)

Официално: UFC 249 няма да се проведе на 18 април (ВИДЕО)

Официално: UFC 249 няма да се проведе на 18 април (ВИДЕО)
0

Президентът на UFC Дейна Уайт заяви в интервю пред ESPN, че събитието UFC 249 няма да се проведе по план – на 18 април.

„Всички казваха, че не мога да го направя. Мога да го направя и даже имам допълнителна локация като застраховка. Просто получих обаждане от най-високите етажи на „Disney“ и ESPN, които ми казаха, че не искат да го правя. Засега партньорството ни с тях е било само страхотно и не искам да правя нещо, с което те не са съгласни. Нека бойците да са спокойни, че никой няма да остане неплатен“ , съобщи с огорчение Уайт.

Явно корпоративен натиск е причината за отлагането. „Disney“ притежава 80 % от ESPN.

„Ще изчакаме един месец, най-вероятно“ , завърши президентът на най-известната ММА верига в света, с което „затвори вратата“ и на последващи събития на организацията, които трябваше да се състоят, като това на 25 април – UFC Fight Night 173.

Припомняме, че въпреки разрастващата се пандемия от коронавирус в цял свят, Дейна Уайт реши да организира събитието на UFC, ставайки единственият промоутър в света, който организира подобно събитие. Той сподели и че ще направи възможно провеждането на бойни галаечери на частен остров. Уайт бе осигурил и казино в индиански резерват край Калифорния, заобикаляйки американските закони в щата, които напълно забраняват организирането на спортни събития за неопределен период.

#ОтговорниВкъщи